Kelas belajar Memasak (4)

Anda pandai masak makanan apa? Kalau nak buat kelas memasak dari rumah, apa yang anda akan masak? Saya ada terjumpa saya website ni yang menjual peanut butter. Cuba bayangkan jika anda pandai buat peanut butter dan anda ajarkan kepada orang lain. Pasti ilmu anda bertambah dan poket anda juga berisi kan. Contoh website peanut butter.

https://www.jobbienutbutter.com/

Sayapun ada join group whatsapp untuk peniaga.  Kadang-kadang tu ada la jugak sahabat yang buka kelas belajar buat donut, asam pedas dan pelbagai masakan lagi. Kita memang tahu tentang sesuatu perkara, dan kita rasa tak de orang nak belajar dari kita kan. Kalau kita cuba beranikan diri buka kelas, saya pasti ada jugak la orang yang nak datang belajar. Buat flyer cantik, lokasi menarik, dan buat marketing di facebook sedikit. Sekurang kurang nya mesti pastikan ada 100 orang bertanya tentang projek anda. Biasanya 10% dari yang bertanya tu akan datang. Cubalah hari ni, letak harga murah sikit untuk yang baru bermula. Jangan lupa cek harga pasaran dahulu sebelum buat merketing. 

One thought on “Kelas belajar Memasak (4)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.