Jurulatih Perniagaan (3)

Anda pernah berniaga dari rumah? Saya berniaga sejak dari sekolah rendah lagi, bukan nak menunjuk pandai. Cuma nak beritahu, walau berapa pun usia anda, belum terlambat untuk memulakan sesuatu. 

Nenek saya buat ketupat palas untuk diletakkan di kedai makan di kampung saya. Biasanya saya akan menghantar ketupat ke kedai di waktu tengahari, dan datang semula untuk megutip bayaran di waktu petang. Tak nampak macam menjual tapi susah juga nak mengutip bayaran dari tuan punya kedai. Jadi saya dah rasalah susah senang nak deal dengan pembeli barang jualan saya. Sebab itulah kalau nak berniaga kita kena ada mentor. Saya sendiri pun masih belajar dari mentor saya. Mentor yang pertama saya cari ialah DAO. Siap boleh teka siapa dia ni?

Lepas dah boleh bertatih dalam perniagaan barulah saya buka syarikat untuk membantu kawan kawan yang mahu berusaha mengubah hidup mereka. 

http://www.mudahnyaberniaga.com/ boleh join kelas DAO kat sini

https://www.malvendo.com/ , boleh hubungi syarikat menggunakan borang yang tersedia di dalam website untuk tutorial online. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.